Last winter days





Tebūnie paskutiniai kalendorinės žiemos vakarai
dedikuojami Jos Didenybei sriubai.


Tradicinį sultinį pakeiskime čiobrelių arbata, 
ir prisiminkime snieguoto miško kvapą.


Salierų Obuolių sriuba


1 vidutinis saliero gumbas
2 bulvės
1 didelis svogūnas 
4-5 skiltelės česnakų
2 salierų stiebai
3 dideli obuoliai
~2 litrai stiprios čiobrelių arbatos
sauja skrudintų sėklų,
sauja žalumynų
druska, cukrus pipirai pagal skonį

Svogūnus apkepinti su česnakais ir salierų stiebais.Pabarstyti druska, cukrumi.
Į verdančią (perkoštą) čiobrelių arbatą suberti kubeliais pjaustytą saliero gumbą ir bulves.Pavirti maždaug 10min tada sudėti kubeliais smulkintą obuolį ir apkeptas daržoves. Virti dar apie 20min. 
Išvirusią sriubą sutrinti ir patiekti apibarstytą skrudintomis sėklomis bei kapotais žalumynais.





























1 komentaras :